Maajoukkueryhmä

Pyrkivä Gymnasticsin maajoukkueryhmään on koottu seuran kaikkein tavoitteellisimmin harjoittelevat, yli 10-vuotiaat kilpavoimistelijat.

Kilpatoiminnassamme mukana oleva voimistelija voi harrastuksessaan edetä kahta eri polkua; voimistelija voi voimistella ja harjoitella kilparyhmässä, tai hänet voidaan valita seuran maajoukkueryhmään. Kumpikin polku on suunnattu tavoitteellisesti harjoitteleville voimistelijoille. Tutustu tarkemmin Pyrkivä Gymnasticsin Voimistelijan polkuun tästä.

Maajoukkueryhmään valitaan valmennustiimin harkinnan mukaan voimistelijoita, jotka ovat suorittaneet timanttimerkin ja saavuttaneet kilpalinjan D-luokasta pistekategorian VII. Lisäksi keväästä 2024 alkaen voimistelijan tulee hallita MJL 1. luokan liikkeet ennen maajoukkueryhmään siirtymistä. Voit tutustua naisten telinevoimistelun kilpailujärjestelmään tarkemmin tästä.

Pyrkivä Gymnasticsin maajoukkueryhmän koordinoinnista vastaa Iira Murtonen.


Kilparyhmien toimintakäsikirjaan tästä.

Maajoukkueryhmä käyttää kilparyhmien toimintakäsikirjaa.

Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom

Voimisteluliitto: Huippuvoimistelijan urapolku⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

"Naisten telinevoimistelun urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman huippua tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua." (Voimistelu.fi, 2022)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Voimisteluliitto: Kilpauran päättyminen

"Kilpauran päättyminen on väistämättä osa jokaisen kilpavoimistelijan elämää. Mitä tehdä kun ura päättyy ja päivät eivät täytykään enää voimistelusta?

Voimistelu on tärkeä osa identiteettiä ja kilpauran päättyessä joutuukin identiteetin muodostamaan osittain uudestaan. On kuitenkin muistettava, että kilpauran päättymisen ei tarvitse tarkoittaa voimistelusta luopumista." (Voimistelu.fi, 2022)

Kuva: Ilona Koivisto
Kuva: Maria Sjöblom