Maajoukkueryhmä

Naisten telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii urheilijalta mm. voimaa, liikkuvuutta, nopeutta, kestävyyttä sekä ennen kaikkea taituruutta. 

Telinevoimistelussa menestyminen vaatii noin 10 vuoden tiivistä harjoittelua, jonka voi aloittaa jo 3-4 -vuotiaana. Harrastus aloitetaan alkeis-, harraste-, esikilpa- ja harrastekilparyhmistä, joista valitaan voimistelijat kilparyhmiin. Mikäli kilparyhmän voimistelija on suorittanut timanttimerkin ja saavuttanut kilpalinjan D-luokasta pistekategorian VII, voidaan hänet valita mukaan seuran maajoukkueryhmään. Voit tutustua naisten telinevoimistelun kilpailujärjestelmään tarkemmin tästä.

Pyrkivä Gymnasticsin maajoukkueryhmän koordinoinnista vastaa Iira Murtonen.


Kilparyhmien toimintakäsikirjaan tästä.

Maajoukkueryhmä käyttää kilparyhmien toimintakäsikirjaa.

Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom

Voimisteluliitto: Huippuvoimistelijan urapolku

"Naisten telinevoimistelun urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman huippua tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti, mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua." (Voimistelu.fi, 2022)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Voimisteluliitto: Kilpauran päättyminen

"Kilpauran päättyminen on väistämättä osa jokaisen kilpavoimistelijan elämää. Mitä tehdä kun ura päättyy ja päivät eivät täytykään enää voimistelusta?

Voimistelu on tärkeä osa identiteettiä ja kilpauran päättyessä joutuukin identiteetin muodostamaan osittain uudestaan. On kuitenkin muistettava, että kilpauran päättymisen ei tarvitse tarkoittaa voimistelusta luopumista." (Voimistelu.fi, 2022)