Harrastekilpatoiminta

Naisten telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii mm. voimaa, liikkuvuutta, nopeutta, kestävyyttä sekä ennen kaikkea taituruutta. Taidon osa-alueista telinevoimistelussa painottuvat liiketaju, käsien ja jalkojen varassa tapahtuva tasapaino, koordinaatio- ja orientaatiokyky sekä ajan arviointikyky. Lajin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa!

Harrastekilpatoiminnassamme voimistelijat on jaettu neljään eri ryhmään, ts. tasoon; tasolta seuraavalle edetään merkkisuoritusten ja kilpailuluokkien perusteella. Voimistelijan edetessä tasolta seuraavalle harjoitusmäärät hieman kasvavat, kuitenkin niin että harjoituksia on enintään kolme kertaa viikossa. Harjoitusmäärissä on huomioitu lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa myös muita lajeja.

Harrastekilparyhmissä voimistelijat harjoittelevat omien tavoitteidensa mukaisesti, suorittavat Voimisteluliiton suoritusmerkkejä, osallistuvat Stara-tapahtumiin ja kilpailevat Voimisteluliiton kilpalinjalla. 

Harrastekilpatasolla harrastaminen on kevyempää kuin kilparyhmissä, mutta mahdollistaa silti tavoitteellisen harjoittelun ja kilpailuihin osallistumisen. Harrastekilparyhmistä on myös mahdollista edetä kilpatasolle.

Pyrkivä Gymnasticsin harrastekilpatoiminnan koordinoinnista vastaa Maija Kyllönen.


Harrastekilparyhmien toimintakäsikirjaan tästä.


Tutustu myös Suomen Voimisteluliiton ylläpitämään Voimisteluwikiin ja lue lisää lajista, liikkeistä, säännöistä ja kilpailemisesta!


Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom

Kurkista harrastekilpavoimistelijoidemme treeneihin! Linkit vievät Pyrkivä Gymnasticsin Instagram-sivulle: 
Harrastekilpa taso 4⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Harrastekilpa taso 3

Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom