Harrastekilpa

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii mm. voimaa, liikkuvuutta, nopeutta, kestävyyttä sekä ennen kaikkea taituruutta. Voimistelijan tärkeimmät ominaisuudet ovat nopeus, nopeusvoima, maksimivoima, liikkuvuus ja kestävyys. Taidon osa-alueista telinevoimistelussa painottuvat liiketaju, käsien ja jalkojen varassa tapahtuva tasapaino, koordinaatio- ja orientaatiokyky sekä ajan arviointikyky.

Harrastekilparyhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia ryhmiä, joissa harjoitellaan ikä- ja taitotasojen mukaisesti. Halu harjoitteluun ja uuden oppimiseen lähtee voimistelijasta itsestään.  Ajan myötä harjoitusmäärät hieman kasvavat voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan, kuitenkin niin, että harjoituksia on enintään 9 h/vko. Harrastekilparyhmät suorittavat Voimisteluliiton suoritusmerkkejä ja kilpailevat Stara-kisoissa ja Voimisteluliiton kilpalinjalla B-C-D-E-F ja G-luokissa. 

Tutustu myös Suomen Voimisteluliiton ylläpitämään Voimisteluwikiin ja lue lisää lajista, liikkeistä, säännöistä ja kilpailemisesta!

Kuva: Maria Sjöblom