Harrastekilpatoiminta

Naisten telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii mm. voimaa, liikkuvuutta, nopeutta, kestävyyttä sekä ennen kaikkea taituruutta. Voimistelijan tärkeimmät ominaisuudet ovat nopeus, nopeusvoima, maksimivoima, liikkuvuus ja kestävyys. Taidon osa-alueista telinevoimistelussa painottuvat liiketaju, käsien ja jalkojen varassa tapahtuva tasapaino, koordinaatio- ja orientaatiokyky sekä ajan arviointikyky.

Harrastekilpatoiminnassamme voimistelijat on jaettu neljään eri tasoryhmään; tasolta seuraavalle edetään merkkisuoritusten ja kilpailuluokkien perusteella. Voimistelijan edetessä tasolta seuraavalle harjoitusmäärät hieman kasvavat, kuitenkin niin että harjoituksia on enintään kolme kertaa viikossa. Harrastekilpatoiminnassa voimistelijat suorittavat Voimisteluliiton suoritusmerkkejä, osallistuvat Stara-tapahtumiin ja kilpailevat Voimisteluliiton kilpalinjalla. 

Pyrkivä Gymnasticsin harrastekilpatoiminnan koordinoinnista vastaa Maija Kyllönen.


Harrastekilparyhmien toimintakäsikirjaan tästä.


Tutustu myös Suomen Voimisteluliiton ylläpitämään Voimisteluwikiin ja lue lisää lajista, liikkeistä, säännöistä ja kilpailemisesta!

Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom