Kilpatoiminta

Telinevoimistelussa menestyminen vaatii noin 10 vuoden tiivistä harjoittelua, jonka voi aloittaa jo 3-4 -vuotiaana. Voimisteluharrastus aloitetaan Voimistelukoulun alkeisryhmistä, harrasteryhmistä, esikilparyhmästä tai harrastekilparyhmistä; näistä valitaan voimistelijat kilparyhmiin. 

Kilpatoiminnassamme voimistelijat on jaettu tavoitteellisesti harjoitteleviin ryhmiin, ja voimistelijoilta sekä heidän perheiltään edellytetään sitoutumista harjoitusaikoihin ja -määriin. Ajan myötä harjoitusmäärät kasvavat ja harjoituskertoja on 4-6 viikossa, voimistelijoiden iän, taitotason ja tavoitteiden mukaan. 

Kilparyhmät suorittavat Voimisteluliiton suoritusmerkkejä ja kilpailevat Voimisteluliiton kilpalinjalla. Ahkeran harjoittelun myötä tavoitteena on päästä mahdollisimman monen voimistelijan kanssa mukaan Voimisteluliiton valmennusryhmiin ja menestyä kansallisissa kilpailuissa.

Pyrkivä Gymnasticsin kilpatoiminnan koordinoinnista vastaa Sannamari Bly.


Kilparyhmien toimintakäsikirjaan tästä.

Tutustu myös Suomen Voimisteluliiton ylläpitämään Voimisteluwikiin ja lue lisää lajista, liikkeistä, säännöistä ja kilpailemisesta!




Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Nella Ahdeala
Kuva: Nella Ahdeala

Voimisteluliitto: Kilpauran päättyminen

"Kilpauran päättyminen on väistämättä osa jokaisen kilpavoimistelijan elämää. Mitä tehdä kun ura päättyy ja päivät eivät täytykään enää voimistelusta?

Voimistelu on tärkeä osa identiteettiä ja kilpauran päättyessä joutuukin identiteetin muodostamaan osittain uudestaan. On kuitenkin muistettava, että kilpauran päättymisen ei tarvitse tarkoittaa voimistelusta luopumista." (Voimistelu.fi, 2022)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.