Kulkuportin rannekkeet

Liikuntakeskus Alfassa (ei koske Pikkis-salia) on käytössä Turun kaupungin ylläpitämä kulkuportti, josta pääsee sisään vain rannekkeella.


Rannekevaihtoehdot ovat seuraavat:

Alle 15-vuotiaille tulee saattajaranneke (lapset + 1 saattaja), rannekkeen väri on punainen.
15-19-vuotiaille tulee urheilijan oma henkilökohtainen ranneke, rannekkeen väri on punainen.
Yli 20-vuotiaille tulee aikuistenranneke. Ranneke käydään itse ostamassa ja lataamassa joko Impivaaran uimahallista tai Liikuntapalvelun asiakaspalvelupisteestä. Rannekkeen väri on punainen.
Uutta punaista kulkuranneketta ei tarvitse ostaa mikäli uudella harrastajalla on jo ennestään punainen ranneke jonkin muun kaupungin liikuntapaikan tai seuran kautta. Tällöin riittää, että rannekkeen numero lähetetään sähköpostilla seurakoordinaattorille, joka hoitaa kulkuoikeuden Alfaan. Siirto kestää 1-5 päivää.

Valmentajille tulee oma valmentajaranneke. Rannekkeen väri on punainen.

Alle 20-vuotiaiden rannekkeesta ei peritä erillistä sisäänpääsymaksua ranneketta leimatessa!


Saattajaranneke toimii seuraavasti:

Rannekkeessa on kaksi kulkuoikeutta sisään, toinen lapselle ja toinen yhdelle aikuiselle. Vanhempi saa olla leimauksen jälkeen koko lapsen harjoituksen ajan portin sisäpuolella tai lähteä pois ja tulla takaisin veloituksetta. Vanhempi ei kuitenkaan saa saattajarannekkeella mennä Alfan muihin urheilutiloihin lapsen harjoitusten aikana, vaan jokainen Alfassa harrastava vanhempi joutuu hankkimaan oman rannekkeen tätä varten.

Urheilijan oma henkilökohtainen ranneke toimii seuraavasti:

Rannekkeen tulee olla joka treenissä mukana, jolla urheilija leimaa itsensä sisään veloituksetta. Rannekkeesta täytyy pitää hyvää huolta, sillä se on henkilökohtainen ja urheilija on siten siis korvausvastuussa sen hävitessä tai rikkoutuessa.

Aikuistenranneke toimii seuraavasti:

Rannekkeen tulee olla joka treenissä mukana, jolla aikuinen urheilija leimaa itsensä sisään. Ranneke on henkilökohtainen ja hävitessä tai rikkoutuessa aikuinen on korvausvastuussa rannekkeesta.

Rannekkeeseen ladattava minimi määrä on 10 käyntiä (25,00€). Lataukset ovat voimassa 2 vuotta latauspäivästä. Ranneke ostetaan ja ladataan Impivaaran uimahallista tai Liikuntapalvelun asiakaspalvelupisteestä (Veritas stadion). Jatkossa rannekkeen saa ladattua netissä verkkopankkitunnuksilla. Yhden sisään leimauksen hinta on 2,50€ ja leimauksen jälkeen voi käydä portin ulkopuolella 15min ajan ilman veloitusta.

Ne vanhemmat jotka käyvät kuntosalilla tai muussa lajissa lasten harjoitusten aikana, joutuvat itse hakemaan oman rannekkeen Impivaaran uimahallista, jos lajin seura ei ole sitä hankkinut.


Vanhemmat siis ostavat ja kuittaavat rannekkeen 10,00€ / ranneke käteisellä, lasten ensimmäisten harjoitusten aikana. 

Ranneke on henkilökohtainen ja jokaisessa rannekkeessa on oma numerosarja tunnistamista varten. 

Ranneke on käytössä niin kauan kuin lapsi harjoittelee seurassamme. Lopettaessa voimistelun, ranneketta ei palauteta meille takaisin, vaan ranneke jää jokaiselle omaksi. Alaikäinen ei voi lunastaa/kuitata ranneketta, joten vanhemman tulee olla läsnä ranneketta lunastettaessa.

Jos lapsella jää ranneke kotiin, niin valmentajat voivat tulla päästämään lapsen portista sisään. Toki toivomme ettei näitä sattuisi kovin useasti vaan saatte keksittyä jokaiselle lapselle ja nuorelle hyvän ja turvallisen paikan rannekkeen säilyttämiseen.

Uusiin ja vanhoihin rannekkeisiin liittyvissä kysymyksissä auttaa Minna Saikkonen 045-6056685 / pyrkiva.gymnastics@gmail.com

Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom