Harrasteryhmät

Syyskausi 2022 alkaa 5.9. ja päättyy 18.12.2022. Ilmoittautuminen on nyt auki!

Sivun sisältö:

 1. Lasten voimisteluryhmät
 2. Aikuisten ryhmät
 3. Tyttöjen merkkiryhmät
 4. ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Perheryhmät (toistaiseksi tauolla)

Lasten voimisteluryhmät / Voimistelukoulu

Alkeisryhmät

Alkeisryhmissä tutustutaan telinevoimisteluun lajina ja harjoitellaan voimistelun perus- ja pohjataitoja leikin kautta. Tyttöjen ja poikien alkeisryhmät on suunniteltu aloitteleville 3-8 -vuotiaille voimistelijoille, jotka harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan. 
Pienten lasten ryhmissä pyrimme siihen, että vanhemmat jäävät heti ensimmäisissä harjoituksissa salin ulkopuolelle odottamaan, mutta herkempien lasten kanssa on parempi, että toinen vanhempi on alussa mukana, kunnes lapsi uskaltaa jäädä yksin saliin harjoittelemaan. 

Harrasteryhmät

Harrasteryhmät ovat alkeisryhmistä seuraava taso. Harrasteryhmät on suunnattu jo jonkin aikaa harrastaneille (joko telinevoimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia), tai aloitteleville vähintään 7-15 -vuotiaille telinevoimistelijoille. Ryhmät harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan.

Alkeisjatko- ja harrastejatkoryhmät

Jatkoryhmät ovat alkeis- tai harrasteryhmistä seuraava telinevoimistelun harrastetaso. Ryhmät on suunnattu jo pidempään voimistelua harrastaneille.

Volttikoulu / Freegym

Ryhmä on yhdistelmä Volttikoulua ja Freegymiä. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa 1 tuntia kerrallaan, ja voit valita joko alkeisryhmän (8-9 -vuotiaat) tai jatkoryhmän (10-13 -vuotiaat) ikäsi/ harrastustaustasi mukaan. Ryhmän harjoittelu on hauskaa, vauhdikasta ja motivoivaa; ryhmässä harjoitellaan mm. permanovoimistelun temppuja sekä parkouria vaihtuvien ratojen muodossa. Nämä treenit sopivat erityisesti hurjapäille!

Monilajiryhmä

Monilajiryhmä on suunnattu 9-11 -vuotiaille lapsille. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa; ensimmäinen treeni on telinevoimistelua, ja toinen treenikerta harjoitellaan jotakin muuta seuran järjestämää lajia (oheislaji vaihtelee). Valitse tämä, jos etsit erityisen monipuolista ryhmää tai haluat kokeilla eri lajeja!

Erityislastenryhmä

Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden harrastaa, harjoitella ja kehittyä telinevoimistelijana. Tämä ryhmä on suunnattu erityislapsille, joiden on vaikea harjoitella ikätasoisen tai suuren ryhmän mukana. Harjoituksiin voi osallistua huoltajan/ valmentajan arvion mukaan joko yksin tai avustajan kanssa. Ryhmä aloittaa toimintansa syksyllä 2022.


Aikuisten ryhmät

Aikuisten telinevoimistelu

1-2 kertaa viikossa 1-1,5 tuntia tiukkaa treeniä ja telinekokeiluja aikuisille! Aikuisten telinevoimistelussa yli 18-vuotiaat pääsevät kehittämään taitojaan, kasvattamaan voimiaan ja nostattamaan kuntoaan. Haasta kaverisikin mukaan, ja hämmästytte siitä mitä kaikkea aikuisenakin voi oppia! Lue lisää aikuisten telinevoimistelusta tästä!


Tyttöjen merkkiryhmät

Tyttöjen kupariryhmät

ovat myös alkeisryhmistä seuraava taso. Kupariryhmässä suoritetaan kuparimerkkiä ja ryhmä on pääsääntöisesti tarkoitettu jo aikaisemmin alkeisryhmissä mukana olleille, tai aiemmin muuta voimistelulajia harrastaneille, 7-11 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 1 tunnin kerrallaan. 

Tyttöjen pronssiryhmät

ovat alkeisryhmistä ja kupariryhmistä seuraava taso. Pronssiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista pronssimerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu kuparimerkin suorittaneille 7-15 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1 tunnin kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen hopearyhmät

ovat pronssi- ja stararyhmistä seuraava taso. Hopearyhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista hopeamerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu jo useamman vuoden harrastaneille ja pronssimerkin suorittaneille 8-16 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen kultaryhmät

ovat hopearyhmistä seuraava taso. Kultaryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista kultamerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu hopeamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen smaragdiryhmät

ovat kultaryhmistä seuraava taso. Samargdiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista smaragdimerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu kultamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan.

Tyttöjen timanttiryhmät

ovat kultaryhmästä seuraava taso. Timanttiryhmä osallistuu myös kilpatoimintaan.


Perheryhmät

Isovanhempi-lapsi -jumppa / seniorit ja 4-7v lapset (Ryhmä toistaiseksi tauolla)

Yhteistä laatuaikaa isovanhemmille ja 4-7v lapsille ohjatun viikoittaisen liikuntatunnin muodossa! Jokaisella harjoituskerralla on oma, uusi teemansa ja harjoitukset on suunniteltu sopiviksi molemmille ikäryhmille!
Lue lisää isovanhempi-lapsi -jumpasta TÄSTÄ
Lehtijuttu aiheesta Turun Sanomien tilaajille TÄSTÄ

Vanhempi-Lapsi +2v (Ryhmä toistaiseksi tauolla)

Toivotamme äidit, isät, mummut, vaarit ja kummit tervetulleiksi liikkumaan ja leikkimään yhdessä lapsen kanssa osaavassa ohjauksessa! Vanhempi-lapsi -ryhmässä aikuinen ja lapsi saavat viettää yhdessä arvokasta laatuaikaa, ja tutustua samalla voimistelun ja liikunnan maailmaan.


Tutustu ryhmien harjoitusaikatauluihin tästä!


Harjoituksia järjestetään (lista päivittyy syksyn 2022 osalta)

 • Turku: Alfan Liikuntakeskuksessa (Raunistulantie 15, Turku)
 • Turku: Raunistulan koululla (Oikotie 1,Turku)
 • Rusko: Kirkonkylän koululla (Talkootie 2, Rusko)
 • Rusko: Hiidenvainion koululla (Kuppikiventie 3, Rusko)
 • Masku: Seikelän koululla (Lietsalantie 33, Masku)
 • Paimio: Hanhijoen koululla (Ahontie 2, Paimio)
 • Salo: Halikon liikuntahallilla (Kuruntie 7, Halikko)
 • Salo: Mustamäen koululla (Mustamäentie 103, Halikko)