Harrasteryhmät

Syyskausi 2022 alkaa Liikuntakeskus Alfan ryhmillä 5.9. ja muilla ryhmillä maanantaina 29.8. Syyskausi päättyy 18.12.2022. Ilmoittautuminen syyskaudelle on auki!

Pyrkivä Gymnastics tarjoaa runsaasti erilaisia voimisteluryhmiä eri-ikäisille harrastajille. Valitse omasi ryhmätarjonnastamme, tältä sivulta saat apua oikean ryhmän löytämiseen.

Taulukossa pikaopas sopivan ryhmän valintaan! Lue lisää kustakin ryhmävaihtoehdosta kuvan alta.

HarrastajaSuositellut ryhmätHarjoituksia /vko
3-5 -vuotias lapsiVoimistelukoulun alkeisryhmä1
5-7 -vuotias lapsi Voimistelukoulun alkeisryhmä1
Voimistelukoulun jatkoryhmä1
7-17 -vuotias lapsi/ nuori, joka ei ole aiemmin harrastanut voimistelua 
(tai on harrastanut voimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia vasta jonkin aikaa)
Harrasteryhmä1
Volttikoulu / Freegym1
7-17 -vuotias lapsi/ nuori, joka on harrastanut voimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia jo pidempäänHarrastejatkoryhmä1
Volttikoulu / Freegym jatkoryhmä1
Merkkiryhmä 1-3
18 vuotta täyttänyt aikuinenAikuisten telinevoimisteluryhmä1-2

Tai kiinnostaako harjoittelu tyttöjen harrastekilparyhmässä?


Voimistelukoulu ja harrasteryhmät

Voimistelukoulun alkeisryhmät 3-5 -vuotiaille 

Voimistelukoulussa tutustutaan telinevoimisteluun lajina ja harjoitellaan voimistelun perus- ja pohjataitoja leikin kautta. Tyttöjen ja poikien Voimistelukoulun alkeisryhmät on suunniteltu aloitteleville 3-5 -vuotiaille voimistelijoille, jotka harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan. 
Pienten lasten ryhmissä pyrimme siihen, että vanhemmat jäävät heti ensimmäisissä harjoituksissa salin ulkopuolelle odottamaan, mutta herkempien lasten kanssa on parempi, että toinen vanhempi on alussa mukana, kunnes lapsi uskaltaa jäädä yksin saliin harjoittelemaan. 

Voimistelukoulun alkeis- ja jatkoryhmät 5-7 -vuotiaille 

Voimistelukoulussa tutustutaan telinevoimisteluun lajina ja harjoitellaan voimistelun perus- ja pohjataitoja leikin kautta. Tyttöjen ja poikien Voimistelukoulun alkeis- ja jatkoryhmät on suunniteltu 5-7 -vuotiaille voimistelijoille, jotka harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan. 
Voimistelukoulun jatkoryhmät ovat alkeisryhmistä seuraava taso.

Telinevoimistelun harrasteryhmät 7-17 -vuotiaille

Harrasteryhmät on suunnattu aloitteleville tai jo jonkin aikaa lajia  (joko telinevoimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia) harrastaneille 7-17 -vuotiaille telinevoimistelijoille. Ryhmät harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan.

Telinevoimistelun harrastejatkoryhmät 7-17 -vuotiaille

Jatkoryhmät ovat harrasteryhmistä seuraava taso. Ryhmät on suunnattu jo pidempään voimistelua tai muuta telinevoimistelua tukevaa lajia harrastaneille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harjoitella kerran viikossa.

Volttikoulu / Freegym

Ryhmä on yhdistelmä Volttikoulua ja Freegymiä. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa 1 tuntia kerrallaan, ja voit valita joko alkeisryhmän (8-9 -vuotiaat) tai jatkoryhmän (10-13 -vuotiaat) ikäsi/ harrastustaustasi mukaan. Ryhmän harjoittelu on hauskaa, vauhdikasta ja motivoivaa; ryhmässä harjoitellaan mm. permanovoimistelun akrobatiaa ja erilaisia voltteja. Nämä treenit sopivat erityisesti hurjapäille!

Soveltava liikunta: Soveltavan voimistelun ryhmä (ei toteudu syksyllä 2022)

Onnistumisen iloa ja liikunnan riemua lapsille, jotka tarvitsevat liikunnassa erityistä tukea. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuuden liikkua ja harrastaa; soveltavan voimistelun ryhmä on suunnattu lapsille, jotka haluavat oppia telinevoimistelu- ja perusliikuntataitoja pienemmässä ryhmässä. Ryhmä soveltuu lapsille, joilla on esimerkiksi haasteita sosiaalisissa tilanteissa, tarkkaavaisuudessa, oppimisessa tai suuressa ryhmässä toimimisessa.  Lue lisää soveltavan voimistelun ryhmästä TÄSTÄ.

Monilajiryhmä  (ei toteudu syksyllä 2022)

Monilajiryhmä on suunnattu 9-11 -vuotiaille lapsille, jotka haluavat harjoitella monipuolisesti ja yhdistää telinevoimistelun lisäksi viikko-ohjelmaan vaihtuvan muun lajin. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa, ja oheislaji vaihtelee kausittain. Valitse tämä, jos etsit erityisen monipuolista harrastusta tai haluat kokeilla eri lajeja!


Tyttöjen telinevoimistelun merkkiryhmät

Tyttöjen kupariryhmät

ovat myös alkeisryhmistä seuraava taso. Kupariryhmässä suoritetaan kuparimerkkiä ja ryhmä on pääsääntöisesti tarkoitettu jo aikaisemmin alkeisryhmissä mukana olleille, tai aiemmin muuta voimistelulajia harrastaneille, 7-11 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 1 tunnin kerrallaan. 

Tyttöjen pronssiryhmät

ovat alkeisryhmistä ja kupariryhmistä seuraava taso. Pronssiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista pronssimerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu kuparimerkin suorittaneille 7-15 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1 tunnin kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen hopearyhmät

ovat pronssiryhmistä seuraava taso. Hopearyhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista hopeamerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu jo useamman vuoden harrastaneille ja pronssimerkin suorittaneille 8-16 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen kultaryhmät

ovat hopearyhmistä seuraava taso. Kultaryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista kultamerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu hopeamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen smaragdiryhmät

ovat kultaryhmistä seuraava taso. Samargdiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista smaragdimerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu kultamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan.


Aikuisten ryhmät

Aikuisten telinevoimistelu

1-2 kertaa viikossa 1-1,5 tuntia tiukkaa treeniä ja telinekokeiluja aikuisille! Aikuisten telinevoimistelussa yli 18-vuotiaat pääsevät kehittämään taitojaan, kasvattamaan voimiaan ja nostattamaan kuntoaan. Haasta kaverisikin mukaan, ja hämmästytte siitä mitä kaikkea aikuisenakin voi oppia! Lue lisää aikuisten telinevoimistelusta tästä!


Perheryhmät

Isovanhempi-lapsi -jumppa / seniorit ja 4-7v lapset (ryhmä toistaiseksi tauolla)

Yhteistä laatuaikaa isovanhemmille ja 4-7v lapsille ohjatun viikoittaisen liikuntatunnin muodossa! Kurssimuotoinen ryhmä, joka harjoittelee kauden aikana 5-8 kertaa. Jokaisella harjoituskerralla on oma, uusi teemansa ja harjoitukset on suunniteltu sopiviksi molemmille ikäryhmille!
Lue lisää isovanhempi-lapsi -jumpasta TÄSTÄ
Lehtijuttu aiheesta Turun Sanomien tilaajille TÄSTÄ

Vanhempi-Lapsi +2v (ryhmä toistaiseksi tauolla)

Toivotamme äidit, isät, mummut, vaarit ja kummit tervetulleiksi liikkumaan ja leikkimään yhdessä lapsen kanssa osaavassa ohjauksessa! Vanhempi-lapsi -ryhmässä aikuinen ja lapsi saavat viettää yhdessä arvokasta laatuaikaa, ja tutustua samalla voimistelun ja liikunnan maailmaan.


Tutustu ryhmien harjoitusaikatauluihin tästä!


Harjoituksia järjestetään 

  • Turku: Alfan Liikuntakeskuksessa (Raunistulantie 15 C, Turku)
  • Turku: Alfan Liikuntakeskuksessa, Pikkis-salissa (Raunistulantie 15 B, Turku) SAAPUMISOHJE PIKKIKSEEN
  • Turku: Kähärin koululla / monilajiryhmä (Pietari Valdinkatu 14, Turku)
  • Rusko: Hiidenvainion koululla (Kuppikiventie 3, Rusko)
  • Masku: Seikelän koululla (Lietsalantie 33, Masku)
  • Paimio: Hanhijoen koululla (Ahontie 2, Paimio)
  • Salo: Halikon liikuntahallilla (Kuruntie 7, Halikko)
  • Salo: Mustamäen koululla (Mustamäentie 103, Halikko)