Harrasteryhmät

Kevätkausi 2023 on päättynyt, kiitos kaikille mukana olleille! Ilmoittautuminen syksyn 2023 ryhmiin on nyt auki!

Pyrkivä Gymnastics tarjoaa eritasoisia voimisteluryhmiä eri-ikäisille harrastajille. Valitse omasi ryhmätarjonnastamme, tältä sivulta saat apua oikean ryhmän löytämiseen.

Taulukossa pikaopas sopivan ryhmän valintaan! Lue lisää kustakin ryhmävaihtoehdosta kuvan alta.

HarrastajaSuositellut ryhmätHarjoituksia /vko
3-5 -vuotias lapsiVoimistelukoulun alkeisryhmä1
5-7 -vuotias lapsi Voimistelukoulun alkeisryhmä1
Voimistelukoulun jatkoryhmä1
7-17 -vuotias lapsi/ nuori, joka ei ole aiemmin harrastanut voimistelua 
(tai on harrastanut voimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia vasta jonkin aikaa)
Harrasteryhmä1
Freegym (9-14 -v)
(Turku)
7-17 -vuotias lapsi/ nuori, joka on harrastanut voimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia jo pidempäänHarrastejatkoryhmä1
Merkkiryhmä 1-3 
(Turku ja Salo)
18 vuotta täyttänyt aikuinenAikuisten telinevoimisteluryhmä1-2
(Turku)


Lisäksi syksyllä 2023 järjestetään 5-10 -vuotiaille lapsille suunnattu 9 viikon kestoinen "Telinevoimistelu tutuksi" -kurssi; kurssimuotoinen ryhmä (kausi lyhyempi kuin muissa ryhmissä) on suunnattu uusille harrastajille, jotka haluavat tutustua lajiin sitoutumatta kokonaiseksi kaudeksi.

Kiinnostaako kilpatoiminta? Lue lisää esikilparyhmien ja harrastekilparyhmien toiminnasta!


Voimistelukoulu

Voimistelukoulun alkeisryhmät 3-5 -vuotiaille 

Voimistelukoulussa tutustutaan telinevoimisteluun lajina ja harjoitellaan voimistelun perus- ja pohjataitoja leikin kautta. Tyttöjen ja poikien Voimistelukoulun alkeisryhmät on suunniteltu aloitteleville 3-5 -vuotiaille voimistelijoille, jotka harjoittelevat 45 min - 1 tunnin kerrallaan. 
Pienten lasten ryhmissä pyrimme siihen, että vanhemmat jäävät heti ensimmäisissä harjoituksissa salin ulkopuolelle odottamaan, mutta herkempien lasten kanssa on parempi, että toinen vanhempi on alussa mukana, kunnes lapsi uskaltaa jäädä yksin saliin harjoittelemaan. 

Voimistelukoulun alkeis- ja jatkoryhmät 5-7 -vuotiaille 

Voimistelukoulussa tutustutaan telinevoimisteluun lajina ja harjoitellaan voimistelun perus- ja pohjataitoja leikin kautta. Tyttöjen ja poikien Voimistelukoulun alkeis- ja jatkoryhmät on suunniteltu 5-7 -vuotiaille voimistelijoille, jotka harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan. 
Voimistelukoulun jatkoryhmät ovat alkeisryhmistä seuraava taso.


Harrasteryhmät

Telinevoimistelun harrasteryhmät 7-17 -vuotiaille

Harrasteryhmät on suunnattu aloitteleville tai jo jonkin aikaa lajia  (joko telinevoimistelua tai muuta harjoittelua tukevaa lajia) harrastaneille 7-17 -vuotiaille telinevoimistelijoille. Ryhmät harjoittelevat 1 tunnin kerrallaan.
Harjoituksissa liikutaan monipuolisesti, kehitetään voimistelussa vaadittavia ominaisuuksia (mm. ketteryyttä, voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta) ja opetellaan uusia taitoja! Harrasteryhmissämme jokainen saa edetä omien taitojensa ja toiveidensa mukaisesti. 

Telinevoimistelun harrastejatkoryhmät 7-17 -vuotiaille

Jatkoryhmät ovat harrasteryhmistä seuraava taso. Ryhmät on suunnattu jo pidempään voimistelua tai muuta telinevoimistelua tukevaa lajia harrastaneille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harjoitella kerran viikossa. 


Freegym

Freegym-ryhmä harjoittelee kerran viikossa 1 tuntia kerrallaan. Ryhmän harjoittelu on hauskaa ja vauhdikasta; ryhmässä harjoitellaan mm. permanovoimistelun akrobatiaa ja omatoimista temppuilua on muita ryhmiä enemmän. Nämä treenit sopivat erityisesti hurjapäille!


Tyttöjen telinevoimistelun merkkiryhmät

Tyttöjen kupariryhmät

ovat myös alkeisryhmistä seuraava taso. Kupariryhmässä suoritetaan kuparimerkkiä ja ryhmä on pääsääntöisesti tarkoitettu jo aikaisemmin alkeisryhmissä mukana olleille, tai aiemmin muuta voimistelulajia harrastaneille, 7-11 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 1 tunnin kerrallaan. 

Tyttöjen pronssiryhmät

ovat alkeisryhmistä ja kupariryhmistä seuraava taso. Pronssiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista pronssimerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu kuparimerkin suorittaneille 7-15 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1 tunnin kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen hopearyhmät

ovat pronssiryhmistä seuraava taso. Hopearyhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista hopeamerkkiä ja ryhmä on tarkoitettu jo useamman vuoden harrastaneille ja pronssimerkin suorittaneille 8-16 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. Ryhmä sopii myös lapsille/ nuorille, jotka ovat aikaisemmin harrastaneet jotakin muuta voimistelulajia.

Tyttöjen kultaryhmät

ovat hopearyhmistä seuraava taso. Kultaryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista kultamerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu hopeamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 2 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan. 

Tyttöjen smaragdiryhmät

ovat kultaryhmistä seuraava taso. Samargdiryhmässä suoritetaan Voimisteluliiton merkkijärjestelmän mukaista smaragdimerkkiä. Ryhmä on tarkoitettu kultamerkin suorittaneille 10-17 -vuotiaille voimistelijoille. Ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa 1,5-2 tuntia kerrallaan.


Aikuisten ryhmät

Aikuisten telinevoimistelu

1-2 kertaa viikossa 1-1,5 tuntia tiukkaa treeniä ja telinekokeiluja aikuisille! Aikuisten telinevoimistelussa yli 18-vuotiaat pääsevät kehittämään taitojaan, kasvattamaan voimiaan ja nostattamaan kuntoaan. Haasta kaverisikin mukaan, ja hämmästytte siitä mitä kaikkea aikuisenakin voi oppia! Lue lisää aikuisten telinevoimistelusta tästä!


Tutustu ryhmien harjoitusaikatauluihin tästä!


Harjoituksia järjestetään 

  • Turku: Alfan Liikuntakeskuksessa (Raunistulantie 15 C, Turku)
  • Turku: Alfan Liikuntakeskuksessa, Pikkis-salissa (Raunistulantie 15 B, Turku) SAAPUMISOHJE PIKKIKSEEN
  • Turku: Sirkkalan koululla (Sirkkalankatu 20, Turku)
  • Rusko: Hiidenvainion koululla (Kuppikiventie 3, Rusko)
  • Masku: Seikelän koululla (Lietsalantie 33, Masku)
  • Paimio: Hanhijoen koululla (Ahontie 2, Paimio)
  • Salo: Halikon liikuntahallilla (Kuruntie 7, Halikko)
  • Salo: Mustamäen koululla (Mustamäentie 103, Halikko)
Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom
Kuva: Maria Sjöblom