Valmennuslinja

Pyrkivä Gymnasticsin kaikkea valmennustoimintaa ohjaa ajatus laadukkaasta lasten ja nuorten voimistelusta. 

Pyrkivä Gymnastcisin valmentajien työtä ohjaavat seuran arvot: 

  • positiivisuus, 
  • yhteisöllisyys, 
  • tavoitteellisuus ja 
  • uudistuvuus. 

Muita toimintaamme ohjaavia arvoja ovat kasvatuksellisuus, turvallisuus ja yhdenvertaisuus. 

Seuran tavoitteena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus harrastaa telinevoimistelua omien edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti, iloisessa ja innostavassa ympäristössä. Seura pyrkii kasvattamaan ammattitaidolla ja yhteistyöllä menestyviä telinevoimistelijoita.

Pyrkivä Gymnasticsin toiminnan vahvuus on laadukkuudessa; valmennusjärjestelmässämme laatua halutaan tuoda kaikille ryhmille, kaikille tasoille ja kaikille valmennuksen osa-alueille. Seuran tavoitteena on yhtenevä valmennuslinja Voimistelukouluryhmistä alkaen, aina maajoukkueryhmiin asti. 

Valmennuksessa kiinnitämme huomiota positiiviseen ja kannustavaan harjoituskulttuuriin. Harjoitussalilla noudatetaan hyviä käytöstapoja, ja vanhemmat voimistelijat toimivat nuorempien esimerkkinä. Valmentajat kannustavat voimistelijoita puhtaaseen perusvoimisteluun omalla aktiivisuudellaan; perusvoimistelulle ja fysiikkaharjoittelulle varataan harjoituksista riittävästi aikaa. Voimistelijoilla teetetään heidän tasolleen sopivia harjoitteita, ja tilanteen vaatiessa osataan palata myös taaksepäin. Progressiivisuus huomioidaan kaikessa harjoittelussa ja harjoitusten suunnittelussa.

Koemme tärkeänä, että kaikkien seuramme valmentajien valmennuslinja suoritustekniikoiden suhteen on yhtenäinen. Tämä helpottaa paitsi voimistelijoiden harjoittelua ja etenemistä, myös valmentajien työtä. Kiinnitämme erityistä huomiota siistiin perusvoimisteluun, puhtaisiin linjoihin ja vartalon asentoihin, hyvään ryhtiin, sekä lajivoiman ja liikkuvuusharjoittelun tärkeyteen.

Kuva: Ilona Koivisto
Kuva: Ilona Koivisto