Valmennuslinja

Pyrkivä Gymnasticsin kaikkea valmennustoimintaa ohjaa ajatus laadukkaasta lasten ja nuorten voimistelusta. 

Pyrkivä Gymnasticsin valmentajien työtä ohjaavat seuran arvot: 

  • positiivisuus, 
  • yhteisöllisyys, 
  • tavoitteellisuus ja 
  • uudistuvuus. 

Muita toimintaamme ohjaavia arvoja ovat kasvatuksellisuus, turvallisuus ja yhdenvertaisuus. Lue lisää seuran vastuullisuustyöstä tästä.

Seuran tavoitteena on tarjota jäsenilleen mahdollisuus harrastaa telinevoimistelua omien edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti, iloisessa ja innostavassa ympäristössä; seurassamme voimistelija voi itse valita omiin tavoitteisiinsa sopivan voimistelijan polun

Pyrkivä Gymnasticsin toiminnan vahvuus on laadukkuudessa; valmennusjärjestelmässämme laatua halutaan tuoda kaikille ryhmille, kaikille tasoille ja kaikille valmennuksen osa-alueille. Seuran tavoitteena on yhtenevä valmennuslinja Voimistelukouluryhmistä alkaen, aina maajoukkueryhmään asti. Seuran valmennuslinjakoordinaattorit vastaavat oman valmennuslinjansa laadusta sekä sen kehittämisestä ja valvonnasta.

Valmennuksessa kiinnitämme huomiota positiiviseen ja kannustavaan harjoituskulttuuriin. Harjoitussalilla noudatetaan hyviä käytöstapoja, ja vanhemmat voimistelijat toimivat nuorempien esimerkkinä. Valmentajat kannustavat voimistelijoita puhtaaseen perusvoimisteluun omalla aktiivisuudellaan; perusvoimistelulle ja fysiikkaharjoittelulle varataan harjoituksista riittävästi aikaa. Voimistelijoille teetetään heidän tasolleen sopivia harjoitteita, ja tilanteen vaatiessa osataan palata myös taaksepäin. Progressiivisuus huomioidaan kaikessa harjoittelussa ja harjoitusten suunnittelussa.

Koemme tärkeänä, että kaikkien seuramme valmentajien valmennuslinja suoritustekniikoiden suhteen on yhtenäinen, toki voimistelijan tavoitteet huomioiden. Tämä helpottaa paitsi voimistelijoiden harjoittelua ja etenemistä, myös valmentajien työtä. Kiinnitämme erityistä huomiota siistiin perusvoimisteluun, puhtaisiin linjoihin ja vartalon asentoihin, hyvään ryhtiin, sekä lajivoiman ja liikkuvuusharjoittelun tärkeyteen.

Laadukkaan valmennuslinjan toteutumista pyritään tukemaan vuosittain järjestettävillä koulutuksilla ja valmentajien kehittämispäivillä. Valmennuksen linjakoordinaattorit tekevät tiivistä yhteistyötä oman valmennuslinjansa valmentajien kanssa.

Lue tarkemmin seuramme

Pyrkivä Gymnastics - Voimistelun iloa, taitoa ja tasapainoa!

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kuva: Ilona Koivisto
Kuva: Ilona Koivisto