Esikilparyhmät

Pyrkivä Gymnastics ry:llä on tavoitteeltaan erilaisia kilpatoiminnassa mukana olevia ryhmiä. 

Esikilparyhmiin otetaan uusia voimistelijoita Voimistelukoulu- ja harrasteryhmien valmentajien suositusten perusteella, mutta ryhmiin voi hakea myös ilman aiempaa voimistelutaustaa. Kilpailuharrastukseen tähtäävä voimistelija aloittaa polkunsa esikilparyhmästä, ja voi myöhemmin edetä sekä harrastekilpa- että kilparyhmään. 

Harrastekilparyhmät
Ryhmät harjoittelevat 2-3 kertaa viikossa. Harrastekilparyhmät keskittyvät voimistelussa tarvittaviin perustaitoihin ja kehittävät ominaisuuksia, joita voimistelijat tarvitsevat siirtyessään kilpailemaan ja edetessään kilpalinjan luokissa. Voimistelijoiden tavoitteena on suorittaa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisia suoritusmerkkejä. Harrastekilparyhmät osallistuvat Stara-tapahtumiin ja kilpalinjan luokkakilpailuihin.

Kilparyhmät
Tavoitteellisesti harjoittelevia ryhmiä, joissa harjoituksia pidetään 4-6 kertaa viikossa voimistelijan iän ja taitotason mukaisesti. Voimistelijoiden tavoitteena on suorittaa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisia suoritusmerkkejä, kilpailla kilpa- tai maajoukkuelinjalla sekä päästä Voimisteluliiton valmennusryhmiin.

Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella esikilparyhmien koordinaattorilta Iira Murtoselta: 045-6056885, iira.murtonen@gmail.com


Kuva: Ilona Koivisto
Kuva: Ilona Koivisto