Kilpailujärjestelmä

Naisten telinevoimistelun luokkajärjestelmä

Kilpaileminen aloitetaan suorittamalla merkkiliikkeet (kupari - pronssi - hopea) ja osallistumalla ainakin kerran Stara-tapahtumaan.

Hopeamerkin suoritettuaan, B-luokkaan voidaan siirtyä kilpailemaan aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta. Kilpailuihin osallistumiseen vaaditaan kilpailulisenssi ja urheiluvakuutus.

Kilpaluokissa edetään kilpailutulosten mukaan. Luokkanousuun B-D-luokissa riittää vähintään III-kategoria. Maajoukkuelinjalle siirtymiseen edellytetään D-luokassa vähintään V-kategorian saavuttamista. E-G -luokissa edetään valmentajan harkinnan mukaan.

Kultamerkin suoritettuaan ja nousupisteet B-luokasta saatuaan, voidaan siirtyä kilpailemaan C-luokkaan. Kultamerkin suorittamisen jälkeen voi myös aloittaa Timanttimerkin suorittamisen (kuitenkin aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 8 vuotta).

Maajoukkuelinjan luokkaan 1 voi osallistua suoritettuaan Timanttimerkin liikkeet hyväksytysti, kilpailtuaan kilpalinjan pakolliset B-, C- ja D-luokat ja saatuaan D-luokasta vähintään kategorian V. 

Maajoukkuelinjalla voimistelija voi nousta seuraavaan luokkaan kun hän on saman kauden kilpailussa saanut sekä nojapuilta, puomilta, hypystä että permannolta kokoonpanovaatimuksista vähintään CR 2,5 pistettä ja E-pisteiksi kaikilta neljältä telineeltä vähintään 7,5 pistettä.

Noustakseen MJL 4-luokkaan, tulee voimistelijalla olla omavalintaisten 3-luokan nousupisteiden lisäksi myös nousupisteet 1-luokasta, eli neliottelusta vähintään 32 pistettä. 

5.luokan voimistelijat kilpailevat samassa luokassa, mutta kukin oman ikäluokkansa vaatimuksilla (naiset, tytöt ja tulokkaat).

Mikäli E-G -luokassa kilpaillut voimistelija haluaa siirtyä maajoukkuelinjalle 1-luokkaan, mutta ei ole saavuttanut D-luokassa kilpaillessaan V-kategorian pisteitä, tulee hänen osallistua vähintään yhteen D-luokan kilpailuun ulkopuolisena maininnalla "kilpailu D-luokassa MJ-linjaa varten". Saatuaan V-kategorian pisteet (ja suoritettuaan Timanttimerkin) voimistelija voi siirtyä 1-luokkaan.

NTV huippuvoimistelijan urapolku

Voimisteluliiton materiaali luettavissa klikkaamalla kuvaa