SM-kisaviikonloppu jatkui naisten 4-ottelulla

25.5.2019

Kuva: (c) Julia Meltoranta.
Kuva: (c) Julia Meltoranta.

Kaikkien voimistelulajien yhteiset SM-kilpailut jatkuivat lauantaina 25.5. NTV ja MTV otteluilla ja telinekohtaisilla karsinnoilla Kupittaan Palloiluhallissa.

Pyrkivä Gymnasticsia kilpailussa edustivat Kia Haavisto, Sirkku Korpela ja Emmi Vannesluoma. Kialle ja Sirkulle nämä olivat toiset naisten tason SM-kisat, ja Sirkku on lisäksi osallistunut kolmeen ja Kia kahteen tyttöjen sarjan SM-kilpailuun. Emmille nämä olivat ensimmäiset SM-kisat. Kia ja Sirkku kilpailivat kaikilla neljällä telineellä, Emmi suoritti kaksi telinettä.

Neliottelussa Kia ja Sirkku taituroivat hienosti jaetulle 11. sijalle yhteispistein 41.850. Kia onnistui upeasti hypyissä ja sai pisteet 12.200. Kia on itse tyytyväinen erityisesti hyppysuoritukseensa, jossa teki ensimmäistä kertaa kaksi hyppyä. Onnistuneella hypyllään Kia oli hienosti hyppykarsinnan 9. Permannolla sattunut harmillinen kaatuminen rokotti muuten upeaa permantosuoritusta ja toi pisteet 10.400. Nojapuilta Kia voimisteli tyylikkäästi 9.700 ja puomilta 9.550.

Sirkku voimisteli päivän parhaat pisteensä 12.100 hypystä. Puomilla Sirkulla sattui harmittavainen putoaminen, jossa hän satutti itseään hieman. Puomilta hän keräsi pisteitä 9.150. Hän on itse tyytyväinen siihen, että onnistui silti kokoamaan itsensä puomin jälkeen ja kisasi varmoilla suorituksilla kisan loppuun asti. Sirkun omia kisan kohokohtia oli nojapuiden alkusarjan onnistuminen sekä permannolla taaksepäin tuplavoltti seisomaan. Suorituksillaan Sirkku keräsi hienot 10.300 permannolta ja upeat 10.300 nojapuilta.

Emmin pisteet nojapuilta olivat 9.200 ja permannolta 9.600. Emmi kommentoi ensimmäistä SM-kisakokemustaan: "Permannolla jäi harmittamaan muutamat virheet, mutta olen tyytyväinen ehjään kisasuoritukseen nojapuilla."

NTV 4-ottelun perusteella huomisiin finaaleihin jatkavat kunkin telineen 6 parasta. Kilpailun tulokset näkyvät tästä linkistä.