Pyrkivä avasi SM-kisaviikonlopun tyylikkäästi tyttöjen karsinnalla

24.5.2019 klo 20:30

Voimistelun kaikkien lajien SM-kilpailut pyörähtivät tänään perjantaina 24.5.2019 käyntiin Turussa. Kupittaan Palloiluhallilla aloitettiin kilpailut tyttöjen neliottelulla ja karsinnalla sekä miesten telinevoimistelun nuorten 6-ottelulla, karsinnoilla ja joukkuekisalla.

Kisaviikonloppu alkoi Pyrkivän osalta tyttöjen neliottelulla, jossa voimistelivat Kerttu Mattila, Anna Peltoniemi ja Oona Vannesluoma.

Ensimmäistä kertaa SM-kisoissa voimisteleva Kerttu Mattila sijoittui neliottelussa komeasti sijalle 20. Kerttu on itse erityisen tyytyväinen puomiin, jossa hän teki pysyvän sarjan ja ansaitsi pisteet 10.800 ja sijoittui karsinnoissa sijalle 11.

Hypystä Kerttu sai pisteet 11.000, nojapuilta 9.500 ja permannolta 10.900.

Kolmikon konkari Anna Peltoniemi osallistui kolmatta kertaa tyttöjen SM-kisoihin. Hän on itse tyytyväinen erityisesti omaan nojapuusuorituksensa loppuosaan, jossa sai jatkettua puikkauksesta sarjan loppuun.

Annan pisteet olivat hypystä 10.800, nojapuilta 8.500, puomilta 10.200 ja permannolta 9.300. Neliottelussa Anna sijoittui hienosti sijalle 31.

Oona Vannesluoma kisasi tänään toista kertaa tyttöjen SM-kisoissa. Hän voimisteli itselleen neliottelussa sijan 14. Hän on itse erittäin tyytyväinen kisaan, ja erityisen iloinen hän on hypystä, jossa hyppäsi ensimmäistä kertaa kaksi hyppyä ja venyi kauden parhaaseen suoritukseen. Myös permannolla Oonalta nähtiin erittäin onnistunut suoritus. Oonan pisteet olivat hypystä 12.200, nojapuilta 9.300, puomilta 9.800 ja permannolta 12.000.

Oona oli sekä hypyn että permannon karsinnoissa sijalla 3., joten hänet nähdään kisaamassa huomenna näiden telineiden finaaleissa. Telinefinaali alkaa huomenna lauantaina klo 16.00.

Kertun ja Annan valmentaja Iira Murtonen kommentoi tyttöjen kisaa: “Voimistelijat näyttivät tänään tyylilkkäiltä ja fiilis oli hyvä koko kisan ajan.” Oonan valmentaja Sannamari Lähde kommentoi: “Oonalta hienoa venymistä kisassa tänään ja huomenna jatkettaessa toivottavasti sama meno jatkuu.”

Onnittelut kaikille voimistelijoille ja valmentajille hienosta kisasta ja Oonalle paljon tsemppiä huomiseen finaaliin!

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät tästä linkistä.