Kisakausi avattu huikeilla suorituksilla Maarianhaminassa ja Tampereella

3.10.2023

Voimistelijamme avasivat syksyn kilpailukauden menneenä viikonloppuna 30.9.-1.10. Maarianhaminassa järjestettyyn luokkakilpailuun osallistui voimistelijoitamme kilparyhmä Vadelmista, Pioneista ja Mintuista sekä maajoukkueryhmästä. Osa maajoukkueryhmän voimistelijoista edusti samaan aikaan Tampereen Sisun kilpailuissa.

Maarianhaminassa nähtiin heti kauden ensimmäisissä kilpailuissa häikäiseviä suorituksia. B-luokassa Mila Meriläinen taituroi hienosti V kategorian pisteillä kilpailun voittoon. C-luokassa Pyrkivä Gymnasticsin voimistelijat nappasivat upeasti neljä kärkisijaa; Sofia Laurila voimisteli kultaa ja Minea Virtanen hopeaa, molemmat huikeilla VII kategorian pisteillä! Siiri Kuusela nousi tyylikkäästi pronssille ja Lilja Moisio taituroi neljänneksi. Ellen Kiviniemi oli hienosti kilpailun 6., Pinja Skog 7. ja Pihla Salmela 9. Kilpailussa edustivat hienosti myös Aava Kiviniemi sekä Aida-Elma Tammila.

Myös D-luokassa nähtiin häikäiseviä suorituksia. Siru Ilvander nappasi VII kategorian pisteillä kultaa, Saara Kuusela voimisteli samalla pistekategorialla upeasti hopeaa. Olivia Uutela taiteili pronssille, Luna Sinisalo sijalle 4, Ilona Salokannel sijalle 5 ja Cecilia Iljamo sijalle 6. Kisassa nähtiin hienoja suorituksia myös Iida Urposelta.

E-luokassa Mona Nylund taituroi tyylikkäästi kisan voittoon neliottelupisteillä 42,450!

F-luokassa nähtiin upea pyrkiväläisedustus, kun kilpailuun osallistui yhteensä 13 seuran voimistelijaa. Lumi Seppälä taituroi kisan voittoon korkeimmilla neliottelupisteillä 43,400. Mette Lindroos nappasi pronssia pistein 41,550. Isabella Kuzmanovski oli hienosti kisan 4., Nanna Sintonen 5., Silja Kosonen 6., Selma Tanttu 8., Kerttu Lehtonen 10., Hasania Bakkar 11., Myy Virtanen 12., Peppi Heikkinen 13., Milla Nurmikko 14., Ilona Olenius 15. ja Helka Haanpää 16. Voimistelijamme menestyivät myös telinekohtaisissa kilpailuissa; hypystä Siljalle hopeaa ja Lumille, Mettelle ja Hasanialle jaettu pronssi, nojapuilta Lumille kultaa, Isabellalle hopeaa ja Nannalle pronssia, puomilta Lumille kultaa, Selmalle hopeaa ja Isabellalle pronssia, ja permannolta Siljalle kultaa ja Pepille ja Mettelle jaettu hopea. Mahtavaa!


Samaan aikaan kilpailtiin myös Tampereella:

Maajoukkuelinjan 2. luokassa edustivat Pyrkivä Gymnasticsin voimistelijat Emma Kervilä ja Stiina Nikkola. Emma saavutti ennätyspisteensä 45,000 ja nousi kilpailussa hienosti sijalle 18. Stiina taituroi pisteillä 44,600 kilpailun sijalle 20. Molemmat olivat treenikauden aikana saaneet uusia liikkeitä sarjoihin; Emma voimisteli kisassa uudella nojapuusarjalla ja Stiina taituroi uusia liikkeitä nojapuilla ja puomilla.

Maajoukkuelinjan 3. luokassa Linda Jewander voimisteli kilpailun sijalle viisi pisteillä 37,700. Linda osallistui myös tyttöjen näyttökilpailuun, josta irtosi sija 19. Myös Linda oli kerännyt sarjoihin paljon uutta vaikeutta; Lindalta nähtiin viikonloppuna ensimmäistä kertaa kisassa voltillinen hyppy, ja jokaiselle telineelle oli sarjoihin lisätty uusia liikkeitä. Treenikaudella on selvästi tehty hommia, huikeaa työtä!


Lämpimät onnittelut kaikille viikonlopun kilpailuissa onnistuneille! Onnittelut myös mahtavalle valmennustiimille, tästä on hyvä jatkaa kohti edessä odottavaa kisakautta!

Katso kaikki kisatulokset tästä: Maarianhamina, Tampere.