Puheenjohtajan katsaus

23.3.2020

Vaikka maailman tilanne on tällä hetkellä kaaoksessa ja sen vaikutus näkyy Pyrkivä Gymnastics ry:n toiminnassa vahvasti, voimme aina luottaa siihen, että sateen jälkeen paistaa aurinko. Nyt on syytä toimia yhdessä ja yhteisesti meille kaikille tärkeän seuran eteen. Tukea ja kannustaa toisiamme. 

Pakollisen harjoitustauon aikana liikunnan pitäminen osana arkea on tärkeää, joten pelikoneet ja kännykät pois! Voi tehdä yhdessä perheen voimin kotijumppaa tai käydä leikkipuistossa kiipeilemässä. Tehkää yhteinen spagaadi- tai käsinseisontatavoite. Vain mielikuvitus on rajana! Kun taas palaamme treenaamaan ja se kovan työn takana ollut leuanveto ei enää sujukaan, autetaan silloinkin kaveria nostamalla jaloista ja tsempataan leuka aisan päälle.

Pyrkivä Gymnastics:n voimistelu saattaa olla pakollisella tauolla, mutta seura ei lepää. Kaikesta huolimatta seuran tämän vuoden tavoitteet säilyvät, tärkeinpänä seuran strategian laatiminen vuosille 2020-2025 eli mihin olemme menossa ja mitä haluamme olla.

Vielä katsaus viime vuoteen. Vuoden 2019 päätapahtuma oli kaikkien voimistelulajien SM-kilpailut, jotka järjestettiin yhteistyössä Turun Urheiluliiton ja Lahjan Tytöt ry:n kanssa 24.-26.5.2019 Turussa. Kilpailupaikkoina olivat edellisen vuoden Gymnaestradan tapaan Kupittaan palloiluhalli ja urheiluhalli. Kisoihin osallistui satoja voimistelijoita, valmentajia, tuomareita ja katsojia. Kilpailutapahtuma sujui järjestelyjen osalta loistavasti ja se nimettiin yhdeksi ehdokkaaksi Varsinais-Suomen Sykähdyttävin urheilutapahtuma 2019 –palkinnonsaajaksi!

Seuran voimistelijat menestyivät sekä kotimaisissa että ulkomaisissa kilpailuissa. Voimistelun SM-kilpailuissa toukokuussa  Oona Vannesluoma voitti tyttöjen permannolta upeasti hopeaa. Kia Haavisto edusti Suomen joukkueessa GymStars International -kilpailuissa Maltalla saavuttaen joukkuekilpailussa hopeaa ja voittaen puomifinaalissa pronssia.  Marraskuussa järjestetyissä Joukkue-SM-kilpailuissa seuran joukkue sijoittui upeasti viime vuoden tapaan pronssille.

Syksyllä 2019 laajennettiin toimintaa Saloon. Innostus telinevoimisteluun on ollut valtavaa ja uusia voimistelijoita on viidessä ryhmässä yli 100 lasta. Seuran jäsenmäärä nousikin merkittävästi viime vuonna.

Pyrkivä Gymnastics ry:lle myönnettiin toinen vuosi OKM:n seuratukea, joka mahdollisti seuran toiminnan kehittymisen uudelle asteelle. Tämän lisäksi seurallemme myönnettiin Voimisteluliiton olosuhdetukea, jonka avulla pystyttiin hankkimaan enemmän telineitä, mattoja ja muita välineitä seuran omaan saliin, Pikkikseen, kuin oli alun perin suunniteltu. 

Viime vuonna uusittiin myös seuran lasten ja nuorten Tähtiseura-status. Tämä kertoo pitkäjänteisestä työstä, jota seurassa on tehty ja jota jatketaan edelleen! 

Yhdessä!

 

terveisin, pj Marika