Voimistelijan polku

Kilpaileminen aloitetaan suorittamalla merkkiliikkeet (pronssi - hopea) ja osallistumalla ainakin kerran vähintään kahden seuran yhteiseen Stara-tapahtumaan.

Hopeamerkin suoritettuaan, B-luokkaan voidaan siirtyä kilpailemaan aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 7 vuotta. Kilpailuihin osallistumiseen vaaditaan kilpailulisenssi ja urheiluvakuutus.

Kilpaluokissa edetään kilpailutulosten mukaan. Luokkanousuun B-D-luokissa riittää vähintään III-kategoria. Maajoukkuelinjalle siirtymiseen edellytetään D-luokassa vähintään V-kategorian saavuttamista. E-G -luokissa edetään valmentajan harkinnan mukaan.

Kultamerkin suoritettuaan ja nousupisteet B-luokasta saatuaan, voidaan siirtyä kilpailemaan C-luokkaan. Kultamekin suorittamisen jälkeen voi myös aloittaa Timanttimerkin suorittamisen (kuitenkin aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää 8 vuotta).

Maajoukkuelinjan luokkaan 2 voi osallistua suoritettuaan Timanttimerkin liikkeet hyväksytysti, kilpailtuaan kilpalinjan pakolliset B-, C- ja D-luokat ja saatuaan D-luokasta vähintään kategorian V. Maajoukkuelinjan omavalintaisen kilpailuja 2.-5. luokissa järjestetään ainoastaan kevätkaudella. Pakolliset MJL-sarjat kilpaillaan syksyllä.

Maajoukkuelinjalla voimistelija voi nousta seuraavaan luokkaan kun hän on saman kauden kilpailussa saanut sekä nojapuilta, puomilta, hypystä että permannolta kokoonpanovaatimuksista vähintään CR 2,5 pistettä ja E-pisteiksi kaikilta neljältä telineeltä vähintään 7,5 pistettä.

Noustakseen MJL 4-luokkaan, tulee voimistelijalla olla omavalintaisten 3-luokan nousupisteiden lisäksi myös nousupisteet pakollisista sarjoista, eli neliottelusta vähintään 32 pistettä. Pakollisten sarjaa koskeva nousupistesääntö astui voimaan 1.1.2018.

5.luokan voimistelijat kilpailevat samassa luokassa, mutta kukin oman ikäluokkansa vaatimuksilla (naiset, tytöt ja tulokkaat).

Mikäli E-G -luokassa kilpaillut voimistelija haluaa siirtyä maajoukkuelinjalle 2-luokkaan, mutta ei ole saavuttanut D-luokassa kilpaillessaan V-kategorian pisteitä, tulee hänen osallistua vähintään yhteen D-luokan kilpailuun ulkopuolisena maininnalla "kilpailu D-luokassa MJ-linjaa varten". Saatuaan V-kategorian pisteet (ja suoritettuaan Timanttimerkin) voimistelija voi siirtyä 2-luokkaan.

NTV huippuvoimistelijan urapolku

Voimisteluliiton materiaali luettavissa klikkaamalla kuvaa

Klikkaa kuvaa