Esikilparyhmät

Pyrkivä Gymnastics ry:llä on tavoitteeltaan erilaisia esikilpa-, harrastekilpa- ja kilparyhmiä. 

Esikilparyhmiin otetaan uusia voimistelijoita harrasteryhmien valmentajien suositusten perusteella, mutta ryhmiin voi hakea myös ilman aiempaa voimistelutaustaa. Kilpailuharrastukseen tähtäävä voimistelija aloittaa polkunsa esikilparyhmästä, ja voi myöhemmin edetä sekä harrastekilpa- että harrastekilparyhmään. 

Harrastekilparyhmät
Ryhmät harjoittelevat 2-3 kertaa viikossa. Harrastekilparyhmät keskittyvät voimistelussa tarvittaviin perustaitoihin ja kehittävät ominaisuuksia, joita voimistelijat tarvitsevat siirtyessään kilpailemaan. Voimistelijoiden tavoitteena on suorittaa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisia suoritusmerkkejä. Harrastekilparyhmät osallistuvat Staratapahtumiin ja kilpalinjan luokkakilpailuihin.

Kilparyhmät
Tavoitteellisesti harjoittelevia ryhmiä, joissa harjoituksia pidetään 4-7 kertaa viikossa voimistelijan iän ja taitotason mukaisesti. Voimistelijoiden tavoitteena on suorittaa Voimisteluliiton kilpailujärjestelmän mukaisia suoritusmerkkejä, kilpailla kilpa- tai maajoukkuelinjalla sekä päästä Voimisteluliiton valmennusryhmiin.

Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella esikilparyhmien vastuuvalmentajalta
Iira Murtonen: 045-6056885, iira.murtonen@gmail.com