Alexandra Virko voimisteli tyttöjen SM-finaaliin Tampereella!

17.11.2020
Naisten ja tyttöjen suomenmestaruuskilpailut käytiin Tampereella 6.-8.11.2020. 

Voimistelijamme esiintyivät tyylikkäästi. Alexandra Virko ja Helmiina Laitinen osallistuivat ensimmäisiin SM-kilpailuihinsa, ja Anna Peltoniemi kisasi ensimmäistä kertaa naisten sarjassa.

Anna voimisteli naisten kilpailussa hienosti neliottelun sijalle 17. ja oli tyytyväinen suorituksiinsa: "Kokonaisuudessa meni ihan hyvin ja aikalailla omien tavoitteiden mukaisesti. Nyt kun kisakausi on ohi, niin keskityn harjottelemaan uusia liikkeitä joka telineellä, ja kevääksi koitan saada lisää vaikeutta sarjoihin."

Tyttöjen kilpailussa Alexandra nousi neliottelussa sijalle 26. Helmiina kilpaili loukkaantumisen vuoksi vain hypyssä, josta sija 36.

Helmiina kuvasi ensimmäiset SM-kilpailut hienoksi kokemukseksi harmittavasta loukkaantumisesta huolimatta: "Lähtökohdat kisaan oli aika haastavat, kun nilkan nivelsiteet repesivät pari kuukautta sitten, ja tämä on haittasi harjoittelua. Permannon kokeilussa nilkka kipeytyi niin pahasti, että jouduin jättämään sarjan tekemättä. Olen kuitenkin tyytyväinen, että pystyin kisassa tekemään hypyn, vaikka toinen ei onnistunutkaan ihan odotetusti. Oli kivaa päästä kokemaan ensimmäiset JSM kisat."

 

Alexandra voimisteli heti ensimmäisissä suomenmestaruuskilpailuissaan finaaleihin, ja esiintyi sunnuntaina 8.11. tyttöjen hyppykilpailussa. Kisaan karsittiin ensimmäisen kilpailupäivän perusteella kahdeksan parasta voimistelijaa. 

Alexandra suoritti kaksi onnistunutta hyppyä, ja nousi hienoilla suorituksilla kovatasoisen kisan viidennelle sijalle! Alexandra oli tyytyväinen kisaan, vaikka kokikin että olisi pystynyt vielä parempaan suoritukseen: "Mun mielestä kisa meni ihan hyvin. Ei ollut mikään paras kisa tällä kaudella, mutta hypyssä onnistuin. Mielestäni hyppy meni kuitenkin lauantain neliottelussa paremmin kuin sunnuntain finaalissa."

Valtavasti onnea voimistelijoille, valmentajille sekä kotijoukoille upeasta kisamenestyksestä!

 

Suuret kiitokset hienosta viikonlopusta vielä kilpailujen tuomaristolle sekä järjestävälle seuralle Tampereen Voimistelijat.

Killpailun kaikki tulokset löydät tästä linkistä.